Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, June 28, 2010

akmar dan warna pink

mar janji ini last entry mar dlm bahasa melayu sbb abang fuad dah komen dia lagi suka mar tulis dalam bahasa inggeris.

ok. dulu2 masa mar kecik2, mar ni penjaga kepada adik dan kakak mar sebab rangka badan mar besar. diorang selalu rasa selamat bila berada dekat dengan mar (kita nantikan komen hebat daripada mereka nanti). kalau ada yang nak kacau-kacau diorang, mar akan kejar orang tu guna cangkul. (memang macam mafia). siapa yang pulangkan buku lambat daripada perpustakaan mar (mar ada perpustakaan dulu2.papa buat pondok tinggi . best sgt! mar paksa jiran2 datang dan pinjam buku daripada mar. kalau lambat pulang, mar akan telefon mak ayah dorang, paksa pulangkan buku cepat. pastu siap kene bayar denda lagi) jangan main2 dengan mar. hehehe

jadi, nak pendekkan cerita, disebabkan mar ni agak keras perwatakannya, mama suka sangat potong rambut mar sependek mungkin (sama pendek dah dengan rambut papa :)  ) mar selalu dapat barang2 warna hitam atau coklat atau biru gelap. memang tak delah kan warna pink dalam zaman-zaman sekolah rendah mar. xganaslah kan untuk penjaga adik-beradik. hihi

tapi, bila mar semakin membesar, mar semakin dapat rasakan jiwa lembut tu mula datang dalam hidup mar. perubahan drastik bila mar menjengah usia 16 tahun. semua barang yang mar beli warna pink. mama mula pening kepala. papa cuma menggeleng sahaja. daripada baju, beg, buku, katil dan sekecil-kecil barnag semua mar 'request' kat mama; semua barang mesti pink k mama?  jadi pada masa tu, ani mesti dapat warna purple, shamin dapat warna biru dan mar mestilah warna pink . adik beradik perempuan ni mesti buat macam ni, kalau tak semua tertukar tau!

oh ya, daripada situlah mar dapat jolokan nama 'pinky'. gelinya kalau ingat balik sekarang....jadi bila mar masuk universiti, ani buatkan email mar yang pertama; 'kema_pinky@yahoo.com' dasyat tak? sampai sekarang pun email ni masih wujud dan paling aktif sekali. masha allah!... haritu mar YM dengan papa..papa tanya.. "kenapa email mar ni 'kema_pinky? ' takde nama lain dah ke mar? aduh.. mar dah 25 tahun la sekarang..menyesal betul la dulu2 bagi anak mewujudkan email sedemikian.......;( hahahahah

sampai ke alam universiti pun mar pernah pakai daripada kepala sampaila ke kasut ; semua warna pink. macam manalah agaknya orang tengok mar masa tu kan..mesti menyampah betul.hihihi.

tapi selepas kenal abang fuad, mar selesa dengan kehidupan low profile,,damai,,tenang... mar rasa pink bukan lagi dah jiwa mar. tapi walaupun demikian....bila mar buka balik almari tadi..ada juga few blouses mar masih lagi warna pink. dan yang peliknya abang fuad selalu komen dia suka bila mar pakai baju warna pink. 'nampak sweet' katanya...aishhh.gitu lah pulak...

hehe.tengoklah macam mana nanti. pada mar gaya seseorang itu adalah cermin kepada dirinya sendiri. mar suka orang pandang mar serius dengan kehidupan...jadi mar takut kalau warna pink nanti akan disalah ertikan oleh mana-mana individu..

jadi, kalau ada sesiapa yang terserempak dengan mar mengenakan baju warna pink..anggaplah mar cuma nak bersantai dan rasa sikit cubitan 'sweet' daripada abang fuad.. hahaha

omong kosong

hi...dgn nada sayu..
saya penat dan sugul je harini,

saya akam memulakan kerja ditempat baru, tapi belum punya satu hari pun untuk berehat. sedih kan?
badan saya sakit-sakit sebab terlalu penat. ingatkan bila saya ambil cuti 10 hari sebelum memulakan kerja di tempat baru, saya akan punya masa untuk merehatkan badan, tapi sayang sekali, hanya jadi impian kosong sahaja.

tempat kerja lama saya adalah satu igauan tidur yang tidak bisa dikenang kembali. saya terlalu penat fizikal dan mental di tempat kerja dahulu, jadi saya impikan untuk memulakan hari pertama saya di tempat kerja dengan satu impian dan azam yang baru.

saya suka membuat business, kerana ia memberi saya satu hobi di waktu lapang, tapi saya dapat rasakan ia telah mengambil segala tenaga , waktu dan juga perasaan saya.. mungkinkah manusia dapat cemerlang dalam melakukan dua perkara serentak? saya tidak mahu menjadi manusia yang gagal kerana 'sambil menyelam sambil minum air'. jadi mungkin saya perlu berfikir dan membuat satu keputusan yang besar. saya perlu memikirkan baik dan buruk dari segenap aspek...

tempat kerja baru saya ini adalah satu impian yang telah ditanam semenjak saya memulakan pengajian di peringkat matrikulasi. inilah yang saya mahukan selama ini dan alhamdulillah ia tercapat. saya mahu cemerlang di tempat baru ini juga. sekiranya business menghalang saya untuk mencapainya, mungkin saya perlu menulis noktah dan mengucap perpisahan kepada hobi yang saya sayangi ini...

p/s : atau mungkin saya perlu mencari pembantu? tetapi saya terlalu cerewet dan teliti bila bekerja. adakah sesiapa dapat bertahan dengan saya?? saya masih berfikir......

         apa ya keputusan saya?

Thursday, June 24, 2010

Start saving coins now!

Hi everyone.
Did you know that every single cent does count?
This is not a joke and I have my own stand on this.

 There are many ways to instil the habit of saving; some may love to allocate certain amount from their total salary and transfer them into their saving account monthly (this is my habit:-)), some may just love to prohibit themselves from buying anything and consider only to pay for the necessities (even though they know shopping sometimes is a cure for unhappiness; guilty pleasure some may say).

 As for me, besides doing saving cash, I have a habit of saving coins till now. I have my own container; which i bought it from 'Living Cabin' (Butane gas lighter type) so that I can put all my coins inside it. Some people will use their coins for tolls or bill payments but I have fallen in love with coins and rather put them in my container. During my childhood time, I will ask mom and dad if they have plenty of it so I can keep them in my ‘watermelon can’. I love to search coins and keep my coins because to me there will never be 1 million dollar without 1 cent, or at this moment since we don’t use 1 cent anymore, 5 cent seems valuable to complete the count to 1 million.

Even then, I will think twice about grabbing a nickel off the dirty street or from pedestrian. We do not know what to expect from it. Maybe there are some wild animals left their intestinal tract on the road and the coins have passed through it for some time. Yes, they are still valuable but the ideas of picking up something i can see dirty just give me creeps.
you can simply find this at living cabin and it cost you Rm12+ for a great future investment.Buy it now!

 If I pay something, I will never use my coins and the change that i received i will immediately put it in my secret container. Hubby always said women are complicated, and i never deny it. Usually i will reply “women are not that complicated if you understand us; we are special,beautiful, sweet and genius in our own way”.

 
Last month, I brought my 2 containers to CIMB bank and each of them certainly weight like a 5 kg dumbbell! I hold them tightly under my armpits to avoid them from slipping down. Everyone stared at me; an adult woman carrying two big containers and look so eager to bank-in all the coins. Something not to be missed out I guess. What a scene! (malu). The banker gave me a smile. I just smile back with no response. Oh, don’t you dare to look down at me coz I saved my all coins! The next day, I got a call from CIMB staff saying that I can check my account details as soon as possible as they have successfully transferred the amount into my saving account. My coins saving for one and a half years gave me a real reward and allowed me to be proud of myself : RM800 ++. You have got to believe it! I smiled joyfully when I put down the phone.

 
So, even this digital age where coins are slowly becoming irrelevant, we still have methods of saving our “change” and earning a little bit more while we are at it. And if you participate in the cash economy, then please don’t throw away your coins! Put them in a jar, or in a specific container, or why not you just give them to me!! :-) (but of course you need to wash them first since I do not know where your hands have been. ) ^_^

tangisan dalam hati

hati sedih tiada yang tahu..
lidah kelu tidak terkata..
hendak menulis terasa berat..

gejolak di jiwa perlu dibuang segera,
kerana kehidupan tidak punya waktu untuk berduka lara
jiwaku yang lembut ini perlu tabah mengharunginya..
gagah menghayun langkah untuk terus mara ke depan..

aduh, andai daku boleh bercerita..
ringanlah bahu ku ini..
tapi simpati bukanlah yang ku cari...

air mata perawat duka,
peneman sejati yang tidak berkata,
aku tersenyum menutup rahsia.

semoga dalam kesedihan ini ,
aku sentiasa dekat dengan pencipta ..
jangan biarkan daku lalai dan alpa..
dengan ujian di dunia..
hidup ini hanyalah sementara,
kehidupan abadi menanti di sana...

Ya allah..
aku redha

Monday, June 21, 2010

Skin Complexion

I’m watching a Korean TV Drama, "Worlds Within".. just bought few Japanese and Korean DVDs .. As I look closely at every actress, I am amazed with their beautiful skin!

Yesterday, I watched again "Full House" alone at a corner of our room since the match of world cup did not catch my interest. It is a hit TV series from Korea. Love most the main actress "Song Hye Kyo" I always envy her beautiful complexion in a good way (evil laugh. hahahahah). She has a row of beautiful teeth as well. I like the fact that even though she barely wears makeup on her face, but she still looks stunning!!

Oh, I have to be more discipline and use my skin care product ( i'm using ZAI'S BEAUTY FORMULA. need to say this since people keep asking me now) obediently onwards! Since I enjoy so much taking Herbal Life; eating and drinking it, i sometimes tend to forget to use the complete set of my regime skin care. One obvious thing that I realised after taking Herbal Life is, it does change my skin. I become slightly fairer, I don't have any skin problem anymore ( I was allergic to my own sweat previously), and there are no more eye bags on my both eyes! alhamdulillah.. but in order to have a perfect skin, i still believe that we need to use a good skin care product to beat the pimples, and oily face.

After all, I just want to share the picture of Song Hye Kyo, the woman whom I admire for her beautiful skin and beautiful teeth.

It's taken from this website.
http://www.flickr.com/photos/tjey/3488415242/



and the next one is taken from this website



Now. I seriously need to wash my face. (^_^)

Saturday, June 19, 2010

kini bebas

semalam last day mar kerja.

dah seminggu lebih mar tanya diri sendiri, 'apa ya perasaan yang sepatutnya mar perlu ada di saat akhir bekerja'. Memang mar buntu sangat sampai mar rasa minggu-minggu terakhir mar kerja mar jadi agak pelik sikit.Semuanya bermula bila Tan Min suruh mar handover semua kerja pada changzer. selalunya semua orang akan cari mar, semua akan kejar mar, telefon hari-hari berdering, meeting mar dipanggil, email berderet-deret untuk next tasks....Tapi bila changzer dah ambil semua, mar rasa macam patah kaki.. mar macam halimunan je di ofis..sampaikan mar bawa cerita Gandhi dan tengok sampai habis kat ofis pun tak ada sesiapa yang perasan.

Bila semua kerja dah berpindah kepada changzer, mar selalu je tengok cara dia kerja. perasaan risau tu selalu sangat ada. tapi sekarang dia lah yang jadi boss. minggu terakhir mar kerja mar cuma jadi pembantu dia sahaja. mar kalau boleh nak dia bekerja macam cara mar bekerja. mar nak semuanya complete bila semua orang nak. tapi mungkin changzer ada cara dia tersendiri bila bekerja. dan lelaki juga kadang kala agak 'degil' untuk mengikut kata. heheheh. tapi changzer, jangan kecik hati ye kalau mar membebel panjang-panjang sebelum 'cabut lari'. mungkin changzer ada cara tersendiri bila bekerja, tapi apa yang penting bila kita buat kerja, kita perlu ada dignity. buat sehabis baik dan jangan segan silu bertanya. itu sahaja nasihat mar :-)

ok. dah seminggu mar tak ada mood sebab rasa sedih sangat nak tinggalkan semua dan perasaan bercampur baur .setiap malam mar bagitau perasaan mar pada abang fuad. Mar minta tolong abang fuad tenangkan mar sebab mar rasa macam terlalu sedih nak lepaskan semua kerja-kerja mar ni. Terima kasih abang fuad sebab sabar je layan perasaan mar ni.... macam manalah agaknya situasi di tempat kerja baru nanti kan?.....;-( Bila mar balik dari kerja semalam, mar gosokkan baju abang fuad sebab dia ada operation pagi sabtu tadi. Intan pun pergi kerja. semua sibuk bekerja. Mar pagi-pagi bangun sibuk jemur kain, basuh kain, main sabun lama-lama (oh, mar suuka sangat sabun sebab suka tengok buih dan bau sabun yang wangi). mar rindu sangat perasaan sabtu yang damai dan tidak lAgi risau dengan panggilan telefon pada hari minggu.Tapi jauh di sudut hati, mar rindu bekerja... bekerja di YTL..

Sekarang ni dalam masa beberapa minggu sebelum mula bekerja mar akan aktif berniaga. Juga adalah aktiviti yang mar suka sangat. ^_^ walaupun sedih sebab hari isnin nanti akan ada orang baru yang duduk di meja mar, changzer akan sambung kerja mar, mar nak pandang dari sudut positif. Ini lah masa terbaik untuk buat medical checkup, pergi gym, dan layan DVD dan CD jepun, korea, dan cerita-cerita terbaru yang tak tengok-tengok lagi. dalam masa yang sama mar bolehla baca semua buku-buku kesayangan mar. Auuww! Bestnya!!.. :-)

Mr Patrick " I have told you..Someday I will fly away from YTL" huhu

Semoga tempat baru mar bekerja nanti akan lebih baik daripada YTL. insya allah ..amin.. Kepada mereka yang masih lagi bekerja pada hari Sabtu, selamat maju jaya~!

Tapi, bila hari terakhir mar bekerja semalam... alhamdulillah. mar rasa mar tenang je. mungkin inilah keputusan terbaik yang mar buat .
P/s : Tiba2 mar rasa nak nyanyi lagu 'kini bebas'. Mar dan abang fuad suka nyanyi sama2 lagu ni. Sekarang inilah lagu tema mar selepas bebas daripada cengkaman kerja . heheh

Tuesday, June 15, 2010

ManBai - Kau Ilhamku





and this is my forte!! love it most coz it has a sentimental value.it's more like a poetry rather than a song. very classic ans simple. i love it

Bila Rindu




a friend of mine used to love this song.i just heard it today on radio.it's not so bad :-) but i prefer a song by manbai: kau ilhamku. anyway, enjoy it! a cute video clip though ^_^

Monday, June 14, 2010

RAIHAN .

She had and still has a special place in my heart.

To find a true friend is like finding melon at supermarket
In order to find the best one, you need a hundreds try. (sukati je)

And i have found one.

Let's the photo do the talking..


and i want to be your friend forever. ^_^

this feeling..

this is a new feeling..

a fresh feeling..

by seeing your cheeky face...my tense face will automatically turn happy...

i am happy to be your friend.. and will always be..

Hopefully..No matter how the wind blow, or whether the weather turn upside down... the stories that we shared together, the time we spent together will be forever remembered in our minds..

Don't forget me coz i will never close the door for our friendship.

u r always someone special..

a friend of mine.

you know who you are because people claimed we are siblings ^_^

Thursday, June 10, 2010

seeking the right candidate around the world

I want to meet people that have visions in their life.
 I love to see it through their eyes, love the way they speak,
Those people inspired me a lot..
Where are you?
coz i need to see you.........

Tuesday, June 8, 2010

BAKAT

Semua manusia dikurniakan dengan bakat. Bakat menari, bakat menyanyi..bakat bersukan. Mar tak tahu apa bakat mar. Mungkin orang yg rapat dengan mar akan tahu apa bakat mar. Mar sangat teruja dengan segala benda baru dan mar suka mencuba.

Ani sangat pandai mewarna dan melukis. Kebanyakan gambar lukisan ani mama gantung di dinding rumah dan dibingkaikan. Mar masa sekolah rendah selalu berdoa supaya mar dikurniakan bakat melukis dan mewarna macam ani. Ani masuk kelas melukis dan mewarna. Mar pun masuk kelas melukis dan mewarna. Tapi papa kata lukisan mar keras dan kurang jiwa.

Jadi selepas mar kahwin, mar idamkan mama akan gantung satu lukisan mar di dinding rumah sebagai kenangan. Mar habiskan masa sebulan lebih untuk siapkan lukisan tu di bilik. Abang fuad selalu tersenyum melihat mar berkerut-kerut siapkan lukisan tentang keluarga bertemakan bunga-bunga segar. Bila mar bawa balik gambar tu, mama tersenyum. Mar tahu mama suka lukisan mar. Mar buat permintaan pada mama untuk gantungkan lukisan mar di dinding rumah juga seperti ani. Bila mar balik rumah menjelang raya, mar Nampak mama gantung lukisan mar tu. Mar tersenyum puas. Abang fuad tanya mama apa komen orang yg buat bingkai gambar lukisan tu. Mama jawab dengan tenang. “Dia Tanya mama siapa yang lukis. Mama jawab anak mama”. Tukang bingkai gambar tu jawab .. “Cantikla lukisan ni puan. Kecil-kecil lagi dah pandai melukis. Masih di sekolah tadika ke?”.... semenjak dari hari tu mar tahu bakat mar bukan pada melukis dan mar serta merta tinggalkan semua peralatan melukis di dalam stor rumah kami. Takpe.. mar xkecil hati pun.. ^_^

klik pada gambar untuk melihat jelas gambar


klik pada gambar untuk melihat jelas gambar

Adik mar shazmin pun ada bakat. Dia Alhamdulillah semua masakan yang dia masak pasti sedap. Walaupun nampak sekejap sahaja dia masak, tapi mar selalu tambah nasi kalau dia masak. Bila mar di university, mar selalu berdoa pada Allah supaya mar mempunyai bakat memasak seperti shazmin. Tapi mar selalu dengar orang cakap sambal mar hangus, abah kata belacan mar kenapa warna hijau lumut, ikan dalam kuali hangus, ikan bilis goring tak habis masak sebab mar tak tahu bila sepatutnya mar perlu angkat dari kuali. Tapi bila kita dah berkahwin, mar tahu mar tak boleh katakan tidak pada memasak. Perut suami perlu dijaga.

Jadi bila mama Kl and abah pergi bercuti..dan walaupun mar balik lambat dan ada event yang menyakitkan hati di pejabat tadi..mar cekalkan hati untuk cuba memasak. Walaupun mar dah selalu temankan mama kl memasak, tapi mar masih belum yakin. Mar salin segala resipi dan cara-cara memasak dalam “kitab ilmu dapur” mar. Abang fuad penat sangat dan tertidur di katil. Mar turun dan masak dari jam 8:30 mlm. Mar cuba masak masakan Melaka yang abang fuad suka makan. Daging ‘dendeng’. Pernah dengar tak resipi ni? Sedap sangat. Mar masak satu jenis lauk. Mar tengok je segala step-by-step memasak. Tapi ambil masa 1 jam setengah ... Takpe2..abang fuad belum bangun tidur lagi.. Walaupun lambat memasak satu lauk, dan peluh bertitik-titik jatuh ,mar tetap puas sebab mar mencuba juga. Bila mar kejut abng fuad makan, abng fuad kata “ sedap sayang kali ni “. Alhamdulillah.. syukur sangat hati mar hari ni. Walaupun banyak peristiwa sedih di pejabat, tapi akhirnya pujian suami menyejukkan hati mar semula untuk tabahkan hati untuk menghabiskan baki hari bekerja mar di pejabat sebelum bercuti panjang daripada bekerja di tempat kerja mar sekarang. Daging dendeng mar menjadi...suka ^_^

P/s : Mar rasa kan, mungkin bakat mar ni membaca rasanya. Sebab selama mar hidup..mar tengok dalam setahun mar akan pastikan mar akan menghabiskan sekurang-kurangnya 8 novel. Tapi itu dikira bakat ke? Entahla.. mar tak tahu pun apa bakat mar.. mungkin bakat mar buat kerja cepat  dan suka nombor. ^_^ Mama, tolong bagitau apa bakat mar :-)

Sunday, June 6, 2010

i love doing business

since i love business so much, i am thinking to make my own brand on bags. Yes, I love bags so much.
This is my dream. I hope God will be with me throughout this journey. I have to start doing paper work from now on about my future plan 10 years ahead. Even though this seems impossible, I aways believe in the power of God. When there is a will, there must be a way.I hope I can be the first muslim in malaysia to enter the market of bag business world wide.

it's time to work akmar!

Thursday, June 3, 2010

he said

I was shocked to know the fact one of my office colleagues is following my humble blog. I am far from a famous blogger and I rarely update my blog. I write occasionally when there are certain issues or events that will bring a big effect on my daily life.


He said he enjoyed reading my all entries. I was totally moved for someone that I rarely speak to could ever give such a pleasant comment. He just said I do have a potential talent to be a good writer if I practice to write more onwards. I asked him intentionally “which entry you prefer more. In bahasa or in English?" he answered bahasa.He claimed that when i write in bahasa, I can touch many people's heart way more compared to when I write in English. I was silent for a while in searching for the relevant of his opinion.

I love to write in both languages. but i use bahasa as my mother tongue everyday and I don’t have much problems in understanding bahasa.. on one hand by writing in English i can practice to write a better English.

Hence i will stick to my decision. I will write in English and will sometimes update my entry in bahasa.

p/s: i don’t have any idea how can he said I have a potential to become a good writer or blogger coz i see i only have 14 followers! ^_^ Thank you everyone for your never ending support!

2-jun-2010

apabila dalam satu hari itu segala benda yang dilakukan tidak menjadi,pasti akan ada insan yang mencebik bibir dan mengeluh. Ia berlaku pada mar pada tarikh ni tapi mar rasa sangat seronok dan terhibur dengan segala benda yang tidak kene dan tidak menjadi ni. Mungkin disebabkan mar terlalu serius dengan kehidupan, keluarga, kerjaya dan segalanya membuatkan Allah ingin memberikan satu hiburan pada mar pada tarikh ni.
Oh ya, pada tarikh ni juga lah mar dapat panggilan telefon yang memberi khabar gembira pada mar. Alhamdulillah.Semuanya 5 kes. jadi mar akan senaraikan satu persatu mengikut kronologi masa .hahahaha

1) mar naik lrt.. tapi mata memang layu dan kuyu sebab mengantuk sangat..sampai di KLCC,mar dapat tempat duduk. Jadi mar dudukla sekejap.masjid jamek pun tak jauh dah. mata semakin layu dan terus tertutup...mar mimpi terbang tinggi sampai satu gunung yg subhanallah sangatlah cantik..hijau dan biru latar belakangnya..ada banyak sangat rama-rama..mar berhenti sekejap dan nak tengok bumi asing tu..(panjang sangat mimpi mar ni..xperlulah cerita nanti semua bosan)^_^.. dipendekkan cerita mimpi mengarut ni,tiba2 dalam mimpi tu mar disapa satu gergasi besar sangat masa mar cuba mencium satu bunga yang cantik sangat berwarna biru laut..mar tak dapat dengar gergasi tu cakap apa , tapi mar tahu gergasi tu goncang-goncang badan mar...mar marah sebab mar tak kenal siapa dia..lama-lama gergasi tu semakin kabur dan yang mar nampak ada satu penjaga lrt marah mar sebab tak bangun-bangun lagi tidur walaupun dah sampai di Kelana Jaya..muka mar malu sangat dan bertukar merah. tak pernah lah berlaku benda macam ni pada mar....malunya...mar telefon boss mar. dia tanya mar kat mana? mar cakap " mr tan min, i di kelana Jaya..tertidur..." boss mar pun hanya mampu gelak sebab dah tak ada kata-kata yang sesuai untuk dicakapkan kot....

2) Bila mar sampai ofis..dalam pukul 11 mar turun bawah untuk jumpa kawan mar.sue..masa berbual tu, tiba2 abang ikhwan bagi mar makan kuih warna hijau yang ada cecair putih dalam tu. mar tak tahu apa nama kuih tu,,tapi yang penting mar suka sangat kuih tu dari kecik lagi. bila mar makan sambil bercakap dengan sue, tiba2 air kuih tu jatuh meleleh sampai kene baju dan dan seluar mar.. takpe,,boleh pergi tandas untuk bersihkan :-)

3) masa mar turun bawah tu, mar dah sambungkan wayar telefon pada telinga mar. jadi sesiapa yang telefon senangla sebab mar boleh terus dengar di telinga. kalau tak ada sesiapa yang telefon mar akan dengar lagu atau radio. sue pun bangun keluar sekejap. mar cuba telefon sue dalam 5-6 kali untuk panggil dia turun makan. sampai ke atas tingkat 15 pun mar masih cuba telefon sue. mar cari En Nasa untuk tolong mar telefon sue. mar tanya Azlan , sue dah tukar nombor telefon ke tak? mar minta tolong azlan untuk telefon sue..tapi tiba2 mar ternampak wayar kuning di baju mar dari belakang badan....rupa-rupanya tak cabut wayar lagipun.wayar tu ada tersangkut di bahu mar dan jatuh di belakang badan Sue cakap dia dengar mar menjerit-jerit tapi sayup-sayup je. mar pulak langsung tak dengar suara sue..
Pengajaran : jangan kelam kabut dan cari dulu wayar telefon

4) Mr tan Min nak ajar mar untuk advance macro.. mar datangla tempat dia bawa semua external hard disk, buku tulis, buku conteng untuk nota,, tiba2 dia tanya 'mana laptop u??' mar cakapla dengan confidentnya.. " MrTan Min, kenapa cakap main-main, mana boleh laptop saya bergerak.kat berat nak bawa pergi sini" mar pun duduk balik untuk belajar dengan dia.. tiba-tiba dia cakap" akmar, laptop is portable, go and get it.or if u think it's too heavy ask azlan to bring it here now'. pastu terdiam kejap. Yelah, mar dah tak guna desktop! mar dah dapat laptop YTL dua bulan lepas...Mr tan Min cakap kuat, ada juga yang terdengar..lantakla korang..bukannya mar sengaja pun terlupa :-)

5)Ini penutup segala cerita. Bila dah sampai tempat parking kereta, mar berjalan lah lambat sikit ke tempat kereta sebab bawa banyak barang balik dari pejabat. sampai je di kereta, mar tekanla punat hijau untuk buka pintu kereta. banyak kali sangat mar tekan, tapi tak berjaya.mar pergi bonet kereta, cuba buka mana lah tahu kalau sebab bonet tutup tak ketat ke..hrmm..ok je. selepas tu mar pergi cuba buka 4 pintu kereta tu, tapi tak berjaya juga, mar pergi ke depan kereta dan belakang kereta untuk cek lampu kereta kalau terlupa nak padam  pagi tadi.. tiba-tiba ada seorang lelaki datang dengan pengawal tempat letak kereta tu dan pandang muka mar dengan sangat serius. mar tersenyum lega sebab akhirnya ada juga orang yang simpati pada mar. Lelaki  tu pandang tepat pada mar. dia cakap " awak nak cuba pecah masuk kereta saya kenapa??" Ya allah...malunya mar!!!!!!!!!!!!! mar minta maaf banyak-banyak sangat dengan dia. Nasib baiklah pengawal tempat parking tu kenal mar. Dia pun cakap dengan lelaki tu kereta mar memang sama sangat dengan kereta dia . yang membezakan hanyalah nombor dua di belakang plat. mar terus masuk kereta , buka radio dan nyanyi kuat-kuat....


What a day!!