Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, December 31, 2010

2010 so far

Despite all that had happened in my life, despite all my failures, despite all my achievements, the injustices I had suffered or inflicted on others, I had remained alive until the last moment, and could with all certainty, affirm ;

Goodbye 2010.
It has been a tremendous year to me.

My day was good, let night fall.
Welcome new year of 2011

Hopefully, it will bring a joyous journey ahead, bring prosperity and good health to everyone.
Amin...

Thursday, December 30, 2010

kemaafan

setiap hari kita tidak lepas berjumpa dengan makhluk bergelar manusia.
sebab tu mar yang bekerja di site selalu cakap pada suami " mar lagi suka "dea"l dengan equipment daripada "deal" dengan manusia "

hati mar selalu terluka kerana makhluk manusia.
mungkin mereka kurang  deria sensitif.
mar tak salahkan mereka kerana kekurangan diri mereka.
tapi mar selalu risau kalau mar kalah dalam tekanan perasaan dan juga ujian dengan manusia.

apabila usia semakin menginjak dewasa, dan pengalaman bertemu dengan pelbagai manusia, mar belajar banyak perkara tentang manusia.
Manusia makhluk terpilih kerana manusia unik.
dan mar selalu ingatkan diri mar bahawa mereka datang dalam hidup mar sebagai penyeri dan mematangkan pemikiran mar.
tanpa pengalaman sebenar, sudah semestinya kita tidak akan sepenuhnya faham tentang karektor manusia.

dulu-dulu mar selalu memikirkan sangat tentang perangai manusia , (macam mana nak tolong dia, macam mana nak bagitau dia supaya berhenti sakitkan mar, nasihatkan dia supaya dia sedar ...) memang bagus sebenarnya kalau mar sempurna dan kuat untuk jadi insan berjiwa kental macam ni.
tapi... biarlah mar melalui peringkat pertama dahulu..
alasan ? kepala mar pernah sakit sangat dan hati tak tenteram bila terlalu fikirkan sangat masa dulu.

cara mar gunakan sekarang untuk berdepan dengan manusia begini?

1. Mula -mula mar doa banyak banyak supaya Allah jaga percakapan mar,tenangkan jiwa mar, dan mar fokus sepenuhnya untuk mengutarakan pendapat dan menjaga tingkah laku.  Tiada gunanya jika kita pun bersikap seperti mereka.

2. Kemudian, mar akan cakap perlahan-lahan dengan diri mar " tak pelah, maafkan sahaja mereka. Kehidupan ini terlalu indah untuk menghabiskan masa dengan perasaan amarah . Mungkin satu hari nanti mar akan bersahabat dengan dia, ataupun mar memerlukan pertolongan dia " .

3. Bila mar dah tenang sepenuhnya.. mar akan memberi senyuman pada mereka. Syarat utama : Senyuman perlu ikhlas kerana senyuman ikhlas tidak pernah menipu. Insha allah, bila kita sudah melepaskan semua tekanan, hati kita akan kembali tenang.

4. Berdoa semoga satu hari nanti, dia akan sedar tindakannya itu, tuhan memaafkan mereka dan hubungan kita insha allah akan kembali mesra seperti dulu.

Kenapa perlunya kemaafan ?

Tahu tak kenapa pentingnya kemaafan? Mar pernah diberitahu oleh seseorang dahulu ketika mar selalu sakit-sakit perut dan pening -pening kepala. Dia tanya mar, " Mar ada tak berdendam dengan orang dan masih belum lagi memaafkan kesalahan dia?"

Mar terkedu sebab ada beberapa nama dalam fikiran mar ketika itu. Dia nasihatkan mar, kalau mar nak sihat dan umur panjang, maafkan kesalahan mereka. Dia juga kata, insha allah sakit perut, dan juga pening-pening kepala mar akan hilang.

Mar cuba kemudian walaupun pada mulanya agak susah. Sampai nangis-nangis pada Allah supaya paksa diri mar maafkan mereka.... ALhamdulillah.... sampai sekarang mar jarang sangat sakit perut dan pening-pening.

Lama-lama, bila ada kejadian menimpa mar, mar praktikkan semula cara-cara di atas.
Sebab, mar rasa mereka tiada tempat di hati mar untuk memikirkan tindakan mereka.
Bagaimana sekalipun, mar perlu bekerja mencari rezeki, menjadi isteri, menjadi rakan, menjadi sahabat, menjadi anak kepada mereka yang menyayangi mar.

Hidup kini...mar berdoa bahagia selamanya  =)

kasut mar pakai ni dah koyak rabak. =(

Wednesday, December 29, 2010

kata-kata di dalam hati

aku tersenyum kerana aku tahu apa ku mahu,

aku berdoa  agar Tuhan memakbulkan doa ku...

Sunday, December 26, 2010

u made my day

these 2 beautiful photos were captured by brilliant photographers. i simply love it.


Friday, December 24, 2010

AKMAR

on 24: 12: 2010 at 1533

akmar is a day older and wiser,

she managed to hide all the pains and digest them and put a Garfield smile on her rounded face.

her life is so beautiful and she never neglect any single parts of it.

she still has lots of love to be shared with her loved ones.

her husband, her family and friends are the most precious thing in her life. money can never replace them.

she still hate to wear high heels, but due to obligation as a female and to reflect some of her feminine side, she still wear them occasionally.

She disgust seeing people being bullied and tortured and will fight for them whenever necessary.

Deep down in her heart, she knows that she love cat, but she is not brave enough to take the risk to touch this cute creature.

thus far,these are just some  part of akmar that i understand well. Enough said.

Monday, December 13, 2010

Hitam Putih Masa Depan

"Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan


Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa


Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban


Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan


Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan"

Mar suka sangat lirik lagu ni .
Bila mar terlalu down dan hampir punah harapan, mar cuba kenangkan kembali apa yang Allah telah beri dalam kehidupan mar. Alhamdulillah, buat masa ni Allah telah mempermudahkan banyak urusan mar..cuma ada beberapa sahaja yang masih belum dimakbulkan. Mungkin Allah sedang merencanakan sesuatu yang tidak dapat Mar fahami .

Alam ini terbentang luas bersama penghuni-penghuninya. Warna-warni kehidupan ada yang kadangkala menceriakan hidup kita dan ada juga yang singgah dengan kesedihan sementara.

Mar suka cakap sementara kerana manusia selalunya mengambil reaksi sesuatu perkara dengan menggunakan nafsu untuk mentafsirkannya, tetapi setelah beberapa ketika akal fikiran yang waras akan dapat memberi alasan yang kukuh sebab perkara tersebut menimpa kita dan juga hati yang kembali tenang dapat bernafas dengan lega. Keceriaan kembali menjelma. Kerana itu kesedihan adalah sementara. Kebenarannya, hidup ini umpama roda..

Hajat dan impian mar masih belum terlaksana. Jalan luas masih belum terbentang. Tapi, dari satu aspek, perkara yang jarang difikirkan mar dan suami dimakbulkan Allah dahulu. Mar tertanya-tanya kenapa? Ketahuilah kehidupan ini penuh rahsia dan tanda tanya. Dan Mar di sini mahu sentiasa bersangka baik dan positif terhadap apa sahaja yang berlaku dalam kehidupan mar. Hanya Allah yang Maha mengetahui.

Mar sesekali tidak akan putus harapan dan akan sentiasa berdoa semoga doa dan impian mar akan dimakbulkan Allah. Mar selalu ingatkan diri Mar bahawa jika apa yang Mar doakan itu adalah perkara baik dan membawa manfaat kepada diri Mar,keluarga dan juga insan sejagat, insya allah tidak akan lari ke mana impian mar selagi nyawa masih dikandung badan.

Mar nak kerja sendiri......

P/s : dah lama nya Mar tak menulis.. Baru perasan.

Tuesday, December 7, 2010

YEAR END SALE at House of Lady Sephia

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Tahun 2010 bakal melabuhkan tabir tidak lama lagi. Team House of Lady Sephia mahu bersihkan semua item dari awal tahun 2010 sehingga pertengahan tahun 2010.

Oleh itu, sepanjang bulan ini sehingga 31 december 2010, House of lady Sephia akan membuat jualan murah !  dapatkan mana-mana item dari HOLS dengan harga yg paling berpatutan sekarang!

terdapat item :

1. baju
2.skirt
3.bag
4. baju kurung

bolehla lawati link seperti di bawah ini k :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=105266552865957&set=a.105266189532660.7912.100001478385823#!/album.php?aid=7912&id=100001478385823

jumpa anda semua di sana!