Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, April 5, 2013

bertukar haluan?



Jumaat yang tenang :-)

Amalan yang paling mudah di hari Jumaat adalah mandi sunat Jumaat. Nampak mudah, tapi kadangkala terlupa . 

Semalam Abang Fuad baca blog mar. Dia sedih sebab tak ada sesiapa nak komen blog mar.
Abang Fuad kata " Kesiannya mar..Tak ada orang nak komen dan baca blog mar. Abang Fuad sorang je nampak gayanya pembaca setia blog mar".. I was laughing like mad..Fariss join in with me to laugh loudly with mouth widely open.. You should grab a video camera last night and shoot us!!  It was an honest comment indeed!. Thank you fufu!



Not only that, he gave me several ideas on how to make this blog popular.

1.      Apa kata sayang buat gosip cerita pasal artist macam beautifulnara?                                       (Oh God please forbid me! )
2.      Tak pun sayang buat cerita pasal gaya pemakaian tudung. Sayang posing senyum senyum tunjuk step by step. Mar berdiri atas kerusi tunjuk bidang lebar selendang mar...Pastu belit lagi belit lagi jangan sampai tercekik sudah lah!  ( I was imagining you were the model Abang Fuad ..hihi)
3.      Sayang tunjuk cara-cara memasak. Biar muka berpeluh peluh sikit bagi orang feel kita memasak.. Tunjuk cara siang ikan, siang sotong, siang udang yang sebetulnya. Bukan semua perempuan pandai siang barang pasar dengan betul kan ? (Gulp,, macam terasa je diri ini ) Pastu tunjuk cara kopek bawang putih, bawang merah. Tunjuk cara paling mudah dan cepat untuk tak pedih mata. Maybe sayang boleh pakai sunglass? ( Are you serious Abang Fuad??? )
4.      Ataupun mar boleh tunjukkan bakat mar menyanyi lagu Fariss Ayman setiap malam. Tajuknya “ Dari hati seorang ibu” tapi ikut rentak “Baa baa black sheep”  (It’s hilarious sayang.. hohoho…NOO)
 

Minta maaf Abang Fuad, walaupun semua idea di atas nampak sangat genius, tapi biarlah mar teruskan sahaja dengan penulisan mar macam ni. Mar tak kisah pun… 

Abang Fuad tahu tak tadi mar ada terbaca entry mar yang cerita dengan sangat detail proses kelahiran Fariss Ayman? Tajuk entry tu  "Ummi and diddy's little sweetheart". Mar tak sangka sangat bacaan amniotic fluid mar sampai 4. Paras normal is 15 dan ia sepatutnya bacaan paling minimum. Disebabkan bacaan amniotic mar 4 and it's almost empty, jadi Fariss kita perlu dikeluarkan awal.. Benda benda detail macam tu mungkin mar tak akan ingat kalau mar tulis tentang gossip artis.. (&&##**###**%)

Abang Fuad is always my supporter since forever. When I took part in Taekwondo tournament back in university, even though I fell down hard on the floor and being kicked right on my chest, you still gave the sweetest smile and cheer for me from outside the ring. I got lots of bruises from the tournament and had to be satisfied with second place. You just said, “Successful men keep moving. They make mistakes, but they don't quit.” I like the piece of your chosen words on that time. It truly motivates me.

I practiced frequently with my training partner. The next year when the competition took place at my university, I had had the chance to face my same opponent on the final round challenge. She looked so tough and eager this time to knock me down again and let me feel humiliated for the second time. I just pray hard to God, “My greatest fear is ONLY You Allah.” Help me to win this time. I just tried to focus and maintain my sanity for those 7 minutes of time. I have had practiced with my partner to aim on the head coz it would carry bigger points but she is actively moving inside the ring and almost make me impossible to reach her.

Suddenly there was a chance, she was closer to me at one time, and maybe this will be the only chance I have to aim on her head. ..I was flying high, and I kicked her straight on her right head. She fell down this time and seems so hard to rise up again. I waited there; saw her face in pain, and suddenly the bell rang. Its 7 minutes. We had passed 7 minutes! Alhamdulillah. ..When they announced the name I just look down blankly on the floor…. The referee took my right hand up. I won it this time! Yeay..Alhamdulillah. The gold medal is mine now. Hihihi.. ABang Fuad congratulated me from phone. He couldn’t come. It’s ok because his words inspired me to do my best.

Hiiiiyaaakk = Takpe, kali ni turn kamu pulak ya. 0-0  ^-^

Jadi abang fuad, Jangan sedih ya kalau tak ada orang jenguk blog mar atau tinggalkan komen di sini. Mar menulis untuk kepuasan diri mar. Buat masa ni mar selesa sahaja tulis cerita cerita simple macam ni. Apa yang paling penting, mar sekarang dah boleh menulis semula. Lega rasanya..
Terima kasih sebab selalu beri semangat dan kekuatan pada mar.

Apa yang penting, Mar tak kan bertukar haluan dalam penulisan mar buat masa ni. Hihihi.

9 comments:

  1. Mar! Sara ni! Nak komen.. Fufu? HAHAHA. OK dah komen. There u go!

    ReplyDelete
  2. Hihi..Sara! apa ni. tak aci! it's totally based on sympathy . :-)

    Fufu tu nurse kat sepital dok panggil dia. Orang kata sbb dia mcm teddybear. Jadi sesuai panggil fufu..

    Kalau nak kenakan dia panggil Dr Fufu. HAHAHA

    ReplyDelete
  3. AsSalam Kema....i just realized it has been awhile since i last visited your blog...sorry dear...anyway u have your own style of writing...cukuplah blog gosip yg sedia ada (x sangka abg fuad tau blog beautiful nara ;p) anyway keep writing and have fun while doing it -Raihan

    ReplyDelete
  4. Wsalam raihan. :-) ^_^

    lamanya tak dengar cerita raihan! masing2 sibuk sgt kan..
    Abang Fuad tau pasal beautifulnara.. Kawan kawan kat hospital kan ramai ladies..jadi up-to-date sikit lah dia tu sebenarnya..

    Semalam bila balik dari kerja dia tanya kita " Mar, video nora danish yang censored tapi kena publish balik kat youtube tu betul ke? Mar tahu ke? " Haaaa...gossip panas dia lagi cepat tahu sebab kawan2 dia bercerita kat sepital.. heheh

    ReplyDelete
  5. Hahaha....dasat jgk ea ;) miss u lots....harap2 bile Kema free bole lah kte dtg tgk Kema n family

    ReplyDelete
  6. OK. Actually seswaiii sgt nama Fufu tu bila terbayang muka Fuad.

    Anyway Mar, biasa lah blog bila tak byk komen maksud nya byk silent readers! ;)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Mar..

    Kak sue sebenarnya silent reader utk blog mar cuma x pernah nak comment kak blog ni... Jgn rasa sedih mungkin ada ramai lagi yg mcm kak sue cuma tak tonjolkan diri saja... Kuatkan semangat & terus menulis lagi.. go Mar go semoga selamat semuanya termasuk your pregnancy and life.. Insya Allah.. Amin....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum salam wbt..

      Kak sue, tq for a sincere and lovely comment. It all started on January or February 2009 if im not mistaken. I decided to share my journey of life hence I might find some useful ideas on how my life was thru times. Am i becoming a bad person ,have the challenges affected my principle, what has happened in my previous life, did I made an improvement to my behavior, my time management, to my perspective of life. It's actually a thesis about my life and my mind.

      Hence, without comments from readers insya allah will never make me sad and crying thinking bout it. If I had think that way, long ago I should have stopped writing here. Abang Fuad sahaja kesian kat mar..Dia pun nak menulis blog dari dulu..tapi tak tahu nak mula dari mana. Jadi dia selalu support mar buat apa yang mar suka buat.Don;t give up and don't quit he said. But, having read your comment just made my day.Thanks for having your time at my place. I welcome you to come here at anytime :-)

      terima kasih kak su. doakan keselamatan pregnancy mar kali ni ya. <3

      Delete
  8. :)percayalah kak mar sebenarnya ramai silence reader! hehe..

    ReplyDelete