Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 26, 2013

Here and there



Assalamualaikum wbt

Dulu masa mengandungkan Fadwa, mar ada satu penyakit.Malas berjalan. Malas berjalan ni lebih tepat lagi malas ke mana mana. 9 bulan lebih macam tu lah keadaan mar. Kesian sangat Abang Fuad bertahan bertapa sama sama. Mar rasa badan mar terlalu berat depan belakang mengandung anak kedua. Tuhan sahaja yang tahu.

2 minggu lepas selepas kami anak beranak selamat sampai di KL dan sebelum mar mula naik kerja, kami sekeluarga ke zoo. Hormon berjalan dah aktif semula secara rasminya. Mar suka tengok Fariss dapat menghargai lawatan ke zoo kali ni. Tapi, tapi..Zoo Negara kan..terlalu mengecewakan mar. Lanskap yang tak dijaga rapi, bau tahi haiwan di segenap perhentian kandang, dan haiwan haiwan yang sangat lesu seperti mengalami masalah kecelaruan jiwa. Singa singa di zoo seperti tidak sihat. Kesian, macam tak cukup makan ..


Masa baru sampai, Fariss tertidur..Tapi kami nekad jalan juga ke zoo. Alhamdulillah..Fariss ok bila bangun.

Fadwa pun Alhamdulillah.Suka je duduk..lepas puas minum susu tertidur sepanjang "pengembaraan"


Ok. Fariss baru bangun!


Im ready to explore the zoo today!


Left, Right, Left, Right 


Bawak anak ke zoo pun sebenarnya bagus untuk senaman otot tangan. 


Pak Harimau duduk sahaja di singgahsana.


'It's cat mama. A big cat! '


Bagus kan singa jantan ni.Yang perempuan duduk kat atas. Comel je.






































A sleeping Fadwa


A sleepy Fariss


Oh. Petang tu kami letak sekejap Fariss and Fadwa di rumah MIL. Mar and Abg Fuad bergegas sekejap ke UIA. Alshamma minta mar datang ke UIA . It was her graduation day. Kakak Alshamma namanya Fadwa. Nama Fadwa diambil sempena nama kakaknya. Kami sebilik dan sangat rapat. Alshamma dan Fadwa dari Yaman. Walaupun jarak kami jauh, tapi kami rapat. Harap sangat dapat jumpa lagi selepas ni..


A pretty lady with a beautiful heart. I miss you dearly.


Mar sekarang ada dua projek baru. Mar suka sangat sebab hari hari bila bangun tidur kita ada matlamat dan fokus. 

Pertama. Projek mendapatkan berat badan yang ideal. Mar secara jujurnya tak akan lagi cuba makanan melangsingkan tubuh badan. Mar pernah cuba dan berkesan. Tapi, bila kita berhenti daripada mengambilnya, berat badan akan naik semula. Mar tak suka. Mar rangka badan agak besar untuk wanita Malaysia. Dari sekolah rendah sehingga university mar aktif bersukan. Jadi berat badan mar senang untuk dikawal. Naik sekilo, terus berlari di track larian university, lari treadmill, takpun berenang, takpun main squash. Bila kahwin, masa menjadi kekangan dan juga facilities. Mama warning mar kali ni. Mar kena juga turunkan berat badan mar 10 kg lagi. Buat masa ni mar baru berjaya turunkan 18kg selepas bersalin. Alhamdulillah. 

Minggu lepas mar naik LRT, berjalan laju laju, dalam seminggu turun 1.5kg. Hrmm,tak adalah sesukar mana nak kurus sebenarnya kan ? Lagi satu, semenjak pantang sebulan lebih haritu, mar memang tak sempat nak menghadap makanan lama lama. Fadwa kuat menyusu. Jadi mar dah terbiasa makan sikit sahaja lepas tu lari dapatkan Fadwa. Sehinggalah harini, mar dah terbiasa makan sikit sahaja. Pada mar itu satu perubahan kecil dalam gaya pemakanan mar sekarang. Bila mar dah terbiasa makan dalam kuantiti yang kecil, mar cepat rasa kenyang.

Minggu ni mar tak naik LRT. Tapi mar nekad naik tangga 7 ,8  atau 9 tingkat mengikut tempat letak kereta mar. Pada mar, senaman naik tangga ni adalah senaman yang bagus untuk kaki dan punggung. Mar harap, walaupun tak naik LRT, tapi mar masih boleh kekal dalam momentum projek ideal BMI. Jadi ibu beranak dua ni, mar rasa badan perlu sangat fit dan cergas. Ya Allah, bantulah mar untuk memudahkan dan merealisasikan projek mar ni. Nyah dikau 10kg!

Kedua. Mar ada projek terbaru dengan Kak Ros. Dah lama mar teringin nak ceburkan diri dalam business ni. Mar memang peminat barang ni. Bila kita sendiri yang jual, rasa happy . Dapat bergabung dan buat sama sama dengan Kak Ros, lagilah double joy. Mar percaya, passion sahaja yang boleh mengekalkan kita dalam sesuatu bidang itu. Tapi jangan risau, H.O.L.S masih lagi berjalan seperti biasa. Cuma projek terbaru ni adalah satu cabang dalam business mar selepas ni. Insya Allah, harap harap semuanya akan berjalan lancar dan semoga kami sukses dalam business ni. Bantu kami Ya Allah!

Korang semua nanti support mar ok? Bila dah settle semua, insya Allah mar akan beritahu butiran lanjut.

Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment